Skin care during menstruation
Ökovor blogi

Ihonhoito kuukautisten aikana

Oletko koskaan huomannut, että juuri ennen kuukautisia ihosi rasvoittuu hieman ja ilmaantuu pelätty "kuukautisakne" eli akne, joka ilmestyy leukaasi tai leuallesi? Tai että ihosi tuntuu superpehmeältä ja kosteutetulta ja loistaa hieman kirkkaammin jälkeenpäin? Tiesitkö, että ruokavaliollasi ja kuukautiskierrollasi on ERITTÄIN TÄRKEÄ rooli siinä, miltä ihosi näyttää ja tuntuu?

Kuukautiskierron pituus on erilainen jokaisella henkilöllä, kuten myös kunkin vaiheen kesto. Pidä päiväkirjaa tai käytä kuukautiskierron seurantasovellusta ja pane merkille, kuinka ihosi muuttuu kuukautisten aikana - rasvaisesta kuivaksi muutamassa päivässä. Näin voit löytää tasapainoisimman ihonhoitorutiinin, joka vastaa hormonaalisia muutoksiasi.

Tässä on muutamia vinkkejä ihonhoidon tasapainottamiseen hormonaalisten muutosten kanssa.

Vaihe 1: Follikulaarinen vaihe

Kesto: 7-10 päivää

Follikulaarinen vaihe alkaa kuukautisten päättymisen jälkeen. Munasarjojen follikkelit valmistautuvat uuden munan vapautumiseen. Estrogeeni alkaa nousta paksuntaakseen kohdun limakalvoa, jotta siihen mahtuisi myöhemmin muna.

Follikulaarisessa vaiheessa ihosi on huipussaan ja kasvosi hehkuvat ✨. Kun estrogeenitasot nousevat, iho paksuuntuu, huokoset pienenevät ja kollageenin tuotanto lisääntyy.

Tehosta hehkuasi kuorimalla joka toinen päivä kuolleiden ihosolujen poistamiseksi.

Vaihe 2: Ovulaatiovaihe

Kesto: 3-4 päivää

Ovulaatiovaihe on aika, jolloin munasarjat vapauttavat munan kohtuun (eli kun ovuloit). Ovulaation aikana estrogeenitasot pysyvät koholla ja elimistö alkaa tuottaa luteinisoivaa hormonia, mikä voi tehdä ihosta rasvaisemman ja aiheuttaa epäpuhtauksia.


Tänä aikana vältä liiallista meikin ja kosteusvoiteen käyttöä ja valitse hellävarainen, ei-komedogeeninen puhdistusaine.

Kokeile myös sisällyttää kuivaharjaus päivittäiseen rutiinisi auttaaksesi imusolmukkeitasi tasapainottamaan äkillistä estrogeenin nousua. Puhdistavan naamion käyttö on myös loistava tapa puhdistaa huokoset.

Vaihe 3: Luteaalivaihe

Kesto: 10-14 päivää

Avain ihonhoidossa tässä vaiheessa on pysyä hydratoituneena ja lisätä veden ja antioksidanttien saantia ruokavaliossasi. Jatka ihonhoito-ohjelmaasi ovulaation vaiheesta lähtien, ja jos huomaat ärsyttäviä oireita, kokeile vaihtaa salisyylihappopuhdistusaineeseen ennen ajanjaksoa tapahtuvaa ihonhoitoa. Ihosi on herkempi kuukautisten aikana, joten käytä ravitseva kosteusvoide tai kosteuttava ja rauhoittava naamio pitääksesi sen kosteutettuna.

Vaihe 4: Kuukautisvaihe

Kesto: 3–7 päivää

Päivä on koittanut: kuukautisesi ovat täällä! Progesteronitaso laskee nopeasti ja estrogeenitaso on alhainen.

Kuukautisten ensimmäisinä päivinä ihosi on edelleen hieman tavallista herkempi, ja näppylöitä saattaa silti ilmaantua. Tästä syystä ihosi pysyy rasvaisena, kuivana, sameana, läikkyvänä ja epätasaisena. Säilytä intiimialueen pH luonnollisilla tuotteilla, kuten kuukautispesulla.Jatka kuukautisten alkaessa salisyylihappoa sisältävän puhdistusaineen käyttöä. happoa taistelemaan aknen kanssa kuukautiskierron aikana. Anti-inflammatoriset ja antioksidanttiset naamiot ovat myös erinomaisia ​​antamaan iholle sen tarvitsemaa lisävoimaa.

Edellinen
Mitä sinun tulee tietää kuukautisvaatteistamme
Seuraava
What is the relationship between menstruation and candidiasis?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.