Is the menstruation cup safe to use?
Ökovor blogi

Onko kuukautiskuppi turvallista käyttää?

Aloitetaan alusta... Onko kuukautiskuppi niin uusi kuin luulemme?

Ei ollenkaan, se ei ole niin uusi tuote kuin luulisi. Itse asiassa se on ollut noin 1900-luvun alusta lähtien.

Onko kuukautiskuppi todella turvallinen?

Kuukkukuppi on pieni astia, joka työnnetään emättimeen kuukautisveren keräämiseksi. The Lancetissa elokuussa 2019 julkaistu meta-analyysi päätteli, että kuukautiskuppi on turvallinen vaihtoehto.
                                                                                                                 

Voinko kehittää toksisen sokkioireyhtymän, jos käytän sitä?

Ensinnäkin, älkäämme herättäkö turhaa hälytystä. Toksisen sokkioireyhtymä (TSS) on kuvattu sekä tamponeja käyttävillä että kuukautiskuppeja käyttävillä naisilla. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä, koska tämä on erittäin harvinaista.

Ja mikä on TSS tai toksinen sokkioireyhtymä?

Myrkyllinen sokkioireyhtymä on vakava sairaus, jonka aiheuttavat Staphylococcus aureus -bakteerin tai Streptococcus pyogenes -bakteerin vapauttamat toksiinit.
Staphylococcus aureus löytyy yleensä ihmisten iholta ja limakalvoilta ilman ongelmia tai aiheuttaa joskus pieniä ihotulehduksia, tet eivät ole vakavia. Muina aikoina ne voivat kuitenkin aiheuttaa hengenvaarallisia ongelmia, jos ne joutuvat verenkiertoon ja vahingoittavat elimiä.
Streptococcus pyogenes on patogeeninen bakteeri, joka usein aiheuttaa lieviä infektioita, kuten nielutulehdus. Kuten Staphylococcus aureus, se voi myös aiheuttaa muita vakavia ja hengenvaarallisia infektioita.

Miten infektio ilmenee?

Näiden bakteerien aiheuttama infektio voi esiintyä sekä miehillä että naisilla ihon kautta (haavat, palovammat tai leikkaus), emättimen tai kurkun kautta. Useimmille altistuneille henkilöille ei kuitenkaan kehity toksinen sokkioireyhtymä, erittäin vakava tila, joka johtuu näiden bakteerien vapauttamista myrkkyistä.


Entä kuukautiskuppi?

Selitys toksisen sokkioireyhtymän esiintymiselle tamponien ja kuppien käytöstä on se, että kertynyt kuukautisveri edistää näiden bakteerien liikakasvua, jotka voivat sitten päästä verenkiertoon emättimen limakalvon kautta ja vapauttaa myrkkyjä, jotka aiheuttavat tämän erittäin vakavan tilan.

Nykyään on suositeltavaa vaihtaa tamponit usein ja kiinnittää huomiota kupin asianmukaiseen hygieniaan, jotta vältetään riski näiden bakteerien liikakasvusta kertyneessä kuukautisveressä.

I Toivottavasti tämä viesti oli hyödyllinen ja toivotamme sinut pian tervetulleeksi uudella sisällöllä! Voit myös seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Seuraava
Miten peset kuukautishousut?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.