What you need to know about our menstrual underwear
Ökovor blogi

Mitä sinun tulee tietää kuukautisvaatteistamme

Kuinka kuukautishousut toimivat


Noin neljänneksellä maailman väestöstä on kuukautiset ja nainen käyttää keskimäärin 12 000 tamponia elämänsä aikana – riittävä syy tutkia vaihtoehtoista kuukautishygieniaa!

Kuukautisten alusvaatteet perustuvat mukavien ja kauniiden pikkuhousujen suunnitteluun, joissa on integroitu imukykyinen pehmuste, joka koostuu useista kerroksista:

 • ensimmäinen kerros varmistaa, että tunnet olosi aina kuivaksi ja ohjaa nesteen toiseen kerrokseen.
 • Tätä seuraa antibakteerinen ja imukykyinen kerros. Tämä kerros on tehty estämään bakteerien lisääntyminen ja epämiellyttäviä hajuja. Lisäksi, valmistajasta ja mallista riippuen, kerros absorboi yhdestä kolmeen vuotavaa tamponia.
 • Ulin kerros on valmistettu nesteenpitävästä kalvosta, joten housut pysyvät tahrattomina. Ja muista, se on hengittävä, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että se vahingoittaa ihoasi.

  Periaatteessa voit pestä kuukautisalusvaatteet 40 asteessa muiden vaatteiden kanssa. On kuitenkin suositeltavaa, että huuhtelet ne etukäteen ja vältät huuhtelu- ja valkaisuaineiden sekä kuivausrummun ja silitysraudan käyttöä.

  Kestävä kehitys ja vaihtoehdot


  Ulkopuolelta katsottuna kuukautishousut näyttävät tavallisilta alusvaatteilta. Alushousut ovat vain yhdestä kahteen millimetriä paksummat haarassa.


  Kuukautisten alusvaatteita voidaan käyttää viidestä seitsemään vuotta menettämättä antibakteerista vaikutusta. Tämä tekee vaatteista paljon kestävämpiä verrattuna tamponeihin ja pehmusteisiin, jotka ovat samanlaisia ​​kuin kuukautiskupit. Molemmat tuotteet auttavat vähentämään kontaminaatiota.

  Kuinka kauan voit käyttää kuukautisvaatteita?

  Voit käyttää kuukautishousuja sekä päivinä, jolloin vuotaa vähän, että päivinä, jolloin kuukautiset ovat runsaat. Muista, että nämä imukykyiset pikkuhousut sopivat myös naisille, joilla on virtsarakon heikkous. Jos sinulla on raskaammat kuukautiset, voit myös yhdistää pikkuhousut muihin tuotteisiin, kuten kuukautiskuppiin tai tamponeihin, jos tunnet itsesi varmemmaksi.

  Jos haluat välttää perinteisiä kuukautistuotteita, valmistajat suosittelevat alusvaatteiden vaihtamista vähintään kuuden tunnin välein runsaan verenvuodon vuoksi ja 12 tunnin välein säännöllisen verenvuodon vuoksi. Jos olet matkoilla, on parasta käyttää uudelleen käytettävää alusvaatteita. laukku, jossa voit turvallisesti säilyttää käytetyt alusvaatteet.

  Kuinka monta pikkuhousua tarvitaan yhdelle kuukautiskierrokselle?

  Suosittelemme, että sinulla on vähintään neljä tai viisi pikkuhousua samaan aikaan, mutta se riippuu siitä, kuinka pitkät ja kuinka raskaat naisen kuukautiset ovat. Muista, että ne voidaan pestä käsin tai muun pyykin kanssa, joten jos peset ne joka päivä, voit käyttää niitä uudelleen ja uudelleen saman ajanjakson aikana.

  Edellinen
  Miten peset kuukautishousut?
  Seuraava
  Ihonhoito kuukautisten aikana

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.